Judeţul Suceava va fi reprezentat de opt elevi din clasele VIII-XII la faza naţională a Olimpiadei de Chimie


Intră acum și în grupul de

Opt elevi din clasele VIII-XII din judeţul Suceava s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de Chimie, în lotul judeţului fiind calificat încă un elev de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, dar care a renunţat, întrucât va participa la etapa naţională a altei olimpiade.

Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Suceava, etapa judeţeană a Olimpiadei de Chimie s-a desfăşurat pe 4 martie 2017, la Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” Suceava, la care au participat 61 de elevi din clasele VIII-XII, din judeţul Suceava.

În urma desfăşurării acestei etape, opt elevi suceveni vor participa la faza naţională a acestei olimpiade.

Astfel, din lotul judeţean fac parte elevii : Teodor Nichifor, clasa a VIII-a şi Simona Amalia Iacob, clasa a X-a, de la Liceul Teoretic Filadelfia, prof. îndrumător Camelia Bucaciuc, Daniel Todaşcă, clasa a IX-a, Ioana Biliuţă, clasa a X-a şi Iulia Georgiana Talpalariu, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.îndrumător Aurelia Strugariu, Sebastian Florinel Osoianu, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, prof.îndrumător Liliana Oniciuc, Andreea Oanea, clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei, prof. îndrumător Maria Romila şi Maria Nenişca, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, prof.îndrumător Gabriela Cîmpan.

Totodată, în lotul judeţean s-a mai calificat şi elevul David Cornel Turturean, clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, pregătit de profesoara Brânduşa Mihai, dar care a renunţat, întrucât s-a calificat şi la etapa naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.

Inspectorul şcolar sucevean pentru chimie Carmen Ciobîcă, din cadrul ISJ Suceava, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că etapa naţională a Olimpiadei de Chimie se va desfăşura la Târgovişte, în perioada 19-25 aprilie 2017. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de