Harșovschi anunță din Lille (Franța) că municipiul Suceava obține fonduri pentru Planul de Acțiune pentru reducerea emisiilor de carbon


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, luni, că municipiul Suceava urmează să primească fonduri pentru elaborarea Planului de Acțiune pentru proiecte de eficiență energetică care să fie implementate în următorii cinci ani.

Harșovschi participă, la Lille-Franța, la lansarea programului MOLOC – „Low carbon urban morphology”, în Lille – Franța.

El a menționat că municipiul Suceava are ca parteneri în acest proiect de eficiență energetică orașele Turin – Italia, Katowice – Polonia, Lille – Franța și Hamburg – Germania.

„În cadrul acestui proiect, vom primi 52.000 euro, finanțare nerambursabilă, pentru realizarea Planului de Acțiune -inclusiv a Auditului energetic la nivelul municipiului Suceava și a listei de proiecte referitoare la eficiența energetică, propuse pentru a fi implementate în următorii 5 ani”, a declarat Harșovschi.

El a adăugat că municipiul Suceava poate fi un exemplu de bună practică, ținând cont că deja sunt în implementare proiecte de eficiență energetică prin care se realizează reducerea de emisii de carbon, cum ar fi mașini și biciclete electrice, puncte de încărcare, schimbarea iluminatului cu unul modern, cu led-uri și autobuzele electrice care urmează a fi achiziționate.


Intră acum și în grupul de