Doi adolescenți și trei adulți prinși, duminică, de polițiștii suceveni, conducând mașini deși nu au permis de conducere. În trei cazuri aceștia au provocat accidente


Intră acum și în grupul de

Un copil de 16 ani care a provocat o tamponare după ce a intrat cu mașina pe care o conducea într-un autoturism parcat, iar apoi într-o poartă a unei locuințe, este cercetat pentru conducere fără permis, la fel ca un copil de 15 ani care a fost depistat la volan alături de tatăl său.

Poliția Județeană Suceava a anunțat, luni, că duminică după amiaza, în orașul Vicovu de Sus, un localnic de 16 ani care conducea un autoturism pe Calea Cernăuți, a pierdut controlul asupra direcției mers,  a intrat într-un autoturism staţionat, după care, a distrus poarta de acces a unui imobil.

După impact, șoferul a plecat de fața locului nefiind identificat la domiciliu.

Pe numele lui s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Poliția Județeană Suceava a mai anunțat că duminică seara, polițiștii din comuna Marginea au oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, autoturismul condus de un tânăr de 15 ani, din comuna  Marginea și în care se afla ca pasager, tatăl acestuia, un localnic de 63 de ani.

Polițiștii au stabilit că tânărul, cu acordul tatălui său, care știa că acesta nu posedă permis de conducere, adolescentul a condus autovehiculul pe drumul comunal Voievodeasa, fiind identificat și oprit de polițiști.

Copilul este cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar tatăl acestuia, pentru „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”.

Tot duminică seara, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112l că, pe strada Dobrogeanu Gherea din localitate, un autoturism a intrat într-un gard, iar șoferul a plecat.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autovehiculul  implicat în eveniment, iar în urma verificării documentelor din interior, au stabilit faptul că, autoturismul aparține unui tânăr de 20 de ani din comuna Arbore. Proprietarul mașinii a fost identificat ulterior de polițiști, acesta recunoscând faptul că, el a condus autoturismul și după impact, a fugit deoarece s-a speriat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Și în acest caz s-a deschis dosar penal pentru  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Duminică a fost înregistrat un alt caz în care polițiștii au depistat că șoferul aflat la volanul mașinii nu avea permis de conducere.

Astfel, la ora 12.38, în timp ce acționa pe DN 17, în localitatea Vama, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul figurează cu permisul de conducere reținut, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul rutier.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Tot duminică seara, Poliția a fost sesizată despre faptul că, pe raza satului Pârteștii de Jos, a avut loc o tamponare între două autoturisme, iar șoferul era băut și fără permis.

Astfel, polițiștii au stabilit că duminică seara în jurul orei 19.20, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Pârteștii de Jos, un localnic de 38 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a tamponat un autoturism staționat în fața unui magazin din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acest lucru nu s-a putut realiza, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de