Delegații de tineret ai României la ONU vor fi prezenți la USV, în cadrul Campaniei Naționale ,,Bringing the United Nations back home”

Delegații de tineret ai României la Organizația Națiunilor Unite, Denisa Bratu și Gabriel Uifălean, vor fi prezenți marți, 21 martie, la Suceava, în cadrul Campaniei Naționale ,,Bringing the United Nations back home”.

”Vă așteptăm la Universitatea Ștefan cel Mare – sala E210 (Corp E), pe data de 21 martie, de la ora 18:00, să discutăm despre ONU, obiectivele de dezvoltare sustenabilă și rolul tinerilor în dezvoltarea comunității locale, naționale și internaționale!”, este invitația lansată de cei doi delegați de Tineret ai României la ONU.

Evenimentul este susținut de Enel România și realizat în colaborare cu Asociația Tinerilor Istorici și Diplomați din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava.

Campania ,,Bringing the UN back home” se derulează în perioada 25 februarie – 25 martie 201, în 21 de orașe din România și vizează familiarizarea tinerilor români cu activitatea Organizației Națiunilor Unite, punând accent pe importanța Agendei 2030 și mai ales pe rolul lor de actori capabili să își clădească propriul viitor și să lucreze la societatea pe care și-o doresc.

Campania include include evenimente realizate în colaborare cu ONG-uri, instituții și sectorul privat. În cadrul fiecărui eveniment se vor oferi tinerilor participanți informații privind activitatea ONU, programul Delegat de Tineret ai României la ONU și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Acestea vor fi urmate de  activități practice, activități care vor oferi crea contextul favorabil dezbaterii și  în cadrul cărora aceștia vor contribui și își vor putea face cunoscute opiniile.

Programul ,,Delegat de Tineret al României la ONU” este realizat de Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. Inițiativa este prezentă de 10 ani în țară, România fiind unul dintre cele peste 36 de state care susțin acest mijloc de a implica tinerii în cadrul celui mai mare for decizional la nivel mondial. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18-25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară. (Irina Lițu)