Măsuri ferme ale Holzindustrie Schweighofer: Compania a renunțat la 79 de furnizori, a reclamat neregului la un transport de bușterni, iar camioanele care livrează lemn vor fi urmărite prin GPS


Intră acum și în grupul de

Compania austriacă Holzindustrie Schweghofer a anunțat, marți, că a renunțat la 79 de furnizori de lemn care nu respectau politica de achiziții a firmei, că a reclamat un transport de bușteni, dar și că a cerut ca până la sfârșitul lunii martie, furnizorii de lemn ai companiei să-și doteze camioanele cu dispozitive GPS pentru urmărirea cu exactitate a traseului transporturilor de lemn.

Holzindustrie Schweighofer explică printr-un comunicat de presă că în condițiile în care compania nu execută operaţiuni de exploatare forestieră, cere transportatorilor săi să își doteze, până la sfârşitul lunii martie 2017, toate camioanele care fac transporturi către Holzindustrie Schweighofer cu dispozitivul de urmărire prin GPS Timflow, asigurând astfel măsuri sporite de securitate în lanţul său de aprovizionare. Sistemul permite urmărirea cu exactitate a transporturilor de lemn de la locul de încărcare până la destinația finală, minimizând aproape complet riscul încălcării legii de către furnizorii săi, se precizează în comunicat.

Holzindustrie Schweighofer explică în document că implementează planul de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România, iar în urma angajamentului asumat de a lupta împotriva tăierilor ilegale, compania își bazează abordarea pe un dialog constructiv cu ONG-urile de mediu, pe o comunicare transparentă și pe un sistem complex de control al lanţului de aprovizionare.

„Unul dintre principiile directoare este strânsa colaborare cu autoritățile și informarea acestora când apar informații despre posibile nereguli privind proveniența lemnului. La finalul lunii februarie 2017, echipa de conformitate a companiei a identificat nereguli într-o serie de documente legate de un transport provenind dintr-un depozit de bușteni și a informat Garda Forestieră despre acest incident”, se arată în comunicat.

Totodată, compania arată că în acest moment colaborează cu autoritățile, punându-le la dispoziție toate detaliile necesare clarificării situației, menționând că pentru a respecta toate prevederile și procedurile legale, Holzindustrie Schweighofer nu are posibilitatea de a face publice informațiile transmise autorităților.

„Cooperarea dintre Holzindustrie Schweighofer și autorități are ca scop lupta împotriva tăierilor ilegale din România. Compania analizează fiecare informație despre posibile nereguli din lanţul de aprovizionare și studiază în detaliu fiecare caz. Holzindustrie Schweighofer are o toleranță zero în aceste situații. Dacă apar nereguli sau suspiciuni despre posibile nereguli în lanțul de aprovizionare, autoritățile vor fi informate sistematic. Dacă un furnizor nu respectă politica de achiziții a companiei, acesta va fi exclus din lanțul de aprovizionare. Din aceste motive, Holzindustrie Schweighofer a delistat 79 de furnizori până în decembrie 2016”, se mai arată în comunicat.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.(N.B.)


Intră acum și în grupul de