Protecția Copilului Suceava a intervenit în cazul a doi frați din Suceava cărora li s-ar fi administrat diverse substanțe. Cazul a fost sesizat instanței și DIICOT


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că instituţia a primit în data de 7 martie 2017 o sesizare anonimă privind situaţia a doi copii minori, în vârstă de 11 ani, respectiv 15 ani, asupra cărora „plana suspiciunea de administrare de diverse substanţe”.

Daneliuc a spus că specialişti ai Serviciului Urgenţe din cadrul DGASPC Suceava au luat legătura cu părinții celor doi minori, care “au înțeles faptul că este necesară colaborarea în acest caz”,  iar aceștia s-au prezentat cu copiii la Spitalul Județean Suceava în vederea efectuării analizelor.

“Având în vedere rezultatele toxicologice preliminare ale analizei la urină, am investit Instanța Judecătorească Suceava în vederea soluționării cauzei, în temeiul documentelor în a căror posesie am intrat până în acest moment. În funcție de hotărârea Instanței, vom dispune măsurile care se impun pe cale de consecință”, a spus Daneliuc.

Ea a precizat că documentele au fost înaintate și către organele de anchetă competente, respectiv DIICOT.

“Am luat legătura cu școala unde învață copiii, primind confirmarea faptului că aceștia începuseră să aibă absențe școlare și prezentau o stare de oboseală. Deasemenea, cu acordul părinților, copiii au fost cuprinși într-un program de consiliere și sperăm  în colaborarea deplină a părinților pe parcursul acestui program”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de