Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache: Încercăm să modernizăm toate locurile de joacă. Există un risc în cele vechi și vrem să-l eliminăm


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că municipalitatea are între priorități și modernizarea locurilor de joacă din municipiu, arătând că locurile de joacă vechi, nemodernizate, prezintă risc și nu corespund normelor europene.

 

„Modernizarea locurilor de joacă trebuie să continue în municipiul Suceava. Sunt 73 de locuri de joacă, din care 26 sunt deja modernizate. Avem indicatorii tehnico-economici aprobați pentru alte nouă locuri de joacă și le scoatem la licitație pentru execuție într-o lună-două”, a spus Andronache.

El a menționat că locurile de joacă nemodernizate nu corespund normelor europene întrucât elementele componente sunt făcute din metal, iar normele europene nu mai permit.

„Dacă reușim să le modernizăm pe toate e un mare succes pentru noi. Ar fi grav să se întâmple un accident într-un loc de joacă nemodernizat pentru că nu poți declara închis un loc de joacă, chiar dacă sunt panouri de avertisment”, a spus Andronache.

El a arătat că există un risc în cele vechi și trebuie înlăturat acest risc.

Andronache a spus că este costisitor un loc de joacă menționând că pentru cele nouă locuri de joacă noi sunt alocați peste 900.000 de lei.

Viceprimarul a menționat că cele nouă locuri de joacă vor avea suprafață cauciucată pentru că e cea mai bună și a menționat că se va monta o astfel de suprafață și la cele recent modernizate dar unde suprafața de contact e sort.

Marian Andronache a mai atras atenția că locurile de joacă sunt pentru copii și că unele elemente sunt distruse dacă sunt folosite necorespunzător.

„Normal, un loc de joacă ar trebui să reziste și 10 ani de zile, dar nu când discutăm de vandalism, sau folosirea neconformă a locului de joacă”, a mai spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de