Amendă de 11.000 de lei și cherestea confiscată unei firme din Frumosu pentru depozitarea fără acord a 336 de mc cherestea importată din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat săptămâna trecută un control privind legalitatea achiziției, depozitării și comercializării materialelor lemnoase la o societate comercială din comuna Frumosu, administrată de un localnic de 35 de ani.

Poliția Județeană Suceava arată că în timpul controlului s-a constatat faptul că, agentul economic a depozitat cantitatea de 336,64 m.c. cherestea rășinoase importată din Ucraina, în incinta depozitului unei societăți comerciale din comuna Dornești pe o perioadă cuprinsă între 2 și 82 de zile, spațiu pentru care, nu a obținut și/sau solicitat acordul de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special prevăzută de legislația silvică în vigoare.

 

În acest caz societatea comercială din comuna Frumosu a fost sancționată contravențional cu amenzi în cuantum de 11.000 lei, iar  materialul lemnos, în cantitate de 336,64 m.c. cherestea de esență rășinoase din specia molid, a fost confiscată.


Intră acum și în grupul de