Tânărul cercetător francez Romain Filstroff va susține trei ateliere de lingvistică la USV

La invitaţia Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USV şi cu sprijinul  Institutului Francez din România, va sosi în universitatea suceveană Romain Filstroff, un tânăr cercetător pasionat de studiul lingvisticii generale şi al limbii franceze.

Foto: Romain Filstroff – captura Youtube

Potrivit unui comunicat al USV, pe parcursul a trei ateliere, organizate în perioada 22-23 martie 2017, Romain Filstroff va sta de vorbă cu studenţii Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, atât despre ce înseamnă să creezi şi să menţii viu un site ştiinţific, cât şi despre unele trăsături ale limbii franceze contemporane.

”Creator al unui site, www.linguisticae.com, şi al unui vlog cu sute de mii de vizualizări, Ma langue dans ta poche https://www.youtube.com/watch?v=Y3EoAizjvtc, Romain Filstroff este deosebit de apreciat de studenţii de la Litere pentru seriozitatea jucăuşă cu care abordează şi prezintă, pe baza unei documentări riguroase, diverse concepte, mai mult sau mai puţin controversate, din ştiinţele limbajului.

Tânărul francez a demonstrat cu succes cum pot fi folosite mijloacele moderne de comunicare pentru a face accesibile unui public larg rezultatele cercetării ştiinţifice.

Romain Filstroff este admirat de studenţii suceveni şi pentru capacitatea sa de a-şi alege colaboratori – antropologi, sociologi, psihologi – la fel de tineri şi de dedicaţi studiului ca şi el”, se arată în comunicatul USV. (Irina Lițu)