(FOTO) Aproape două mii de suceveni, de Bunavestire, la Marșul pentru Viață și pentru încurajarea creșterii natalității: Un copil este o veste bună


Intră acum și în grupul de

Aproape două mii de suceveni, între care mai multe familii cu copii, au participat, sâmbătă după amiaza, la o acțiune organizată de mai multe asociații sucevene având ca principal scop descurajarea producerii avorturilor și susținerea femeilor aflate în criză de sarcină.

Acțiunea a debutat cu un concurs de desene pe asfalt în zona centrală a municipiului, cu jocuri ale copilăriei, dar și cu audiția unui cor.

Totodată, copii din grădinițe și școli au confecționat flori pe care le-au dăruit mamelor din Maternitate care au ales să nască.

Liderul Asociației Bucovina Profundă, Mircea Pușcașu, a spus că această manifestare este pentru a atrage atenția asupra problemei avorturilor.

„Este evident că printr-un marș nu poți schimba natalitatea. Nu ne așteptăm la așa ceva. Încercăm să atingem inimi la acest marș, să atragem atenția asupra acestui fenomen al avorturilor”, a spus Mircea Pușcașu.

El a menționat că astăzi, în Suceava, în fiecare zi, au loc cel puțin trei avorturi, iar pe acești copii nu-i plânge nimeni și sunt trecuți sub tăcere.

”Un copil este o veste bună, este o bucurie, iar un avort nu este niciodată o soluție”, a spus Pușcașu.

El a menționat că în ultimii 27 de ani, în România, au fost făcute circa 20 de milioane de avorturi, fiind circa 300 de avorturi pe zi.

La manifestare au transmis mesaje și medici care s-au pronunțat împotriva avorturilor, iar o mamă a cinci copii, care îl așteaptă pe al șaselea a spus că nu este ușor, dar că întotdeauna este o bucurie să ai copii, dar și un tată de copii.

Participanții au plecat ulterior în marș pe un traseu care a inclus Prefectura, Palatul de Justiție,Primăria Suceava și Spitalul Județean și retur.

Aceasta este cea de-a opta ediție a Marșului pentru Viață organizată la Suceava și a șaptea organizată la nivel național.

De remarcat este că în acest an Marșul pentru Viață a fost organizat în aproape 300 de localități din România și Republica Moldova.

La Suceava, Marșul pentru Viață a fost organizat de Alianța Bucovina Pentru Viață din care fac parte Asociația ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociația Sfântul Ioan cel Nou, Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni – Suceava, Asociația Familia Ortodoxă Sf. Ioachim și Ana, ASCOR Suceava, Asociația Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundația Pentru Oameni, Fundația IPAMIA, Asociația Ucrainenilor Ortodocși din Bucovina, dar și Asociația Kozaciok.(N.B.)


Intră acum și în grupul de