Șoferi băuți și fără permis depistați de polițiștii suceveni în ultimele două zile conducând pe drumurile din județ


Intră acum și în grupul de

Opt șoferi sunt cercetați penal după ce au fost depistați pe drumurile din județ, în ultimele două zile, conducând mașini după ce au consumat alcool sau nu aveau permis de conducere.

Astfel, vineri seara, la ora 19.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Pleșești Gane din localitate, autoutilitara  condusă de un localnic de 55 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot vineri, la ora 22.40, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Constantin Dobrogeanu-Gherea, din municipiul Rădăuţi, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sâmbătă la ora 01.25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, în comuna Marginea autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Arbore. Șoferul  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta este cercetat penal pentru cconducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot sâmbătă, la ora 00.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate, mopedul înmatriculat, condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Vatra Moldoviței.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reținut din anul 2014, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional și i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat ”.

Un alt dosar penal a fost deschis pe numele unui bărbat de 45 de ani din Siminicea care conducea sâmbătă după amiaza mașina având o alcoolemie în aerul expirat de peste 1 la mie.

El a fost oprit sâmbătă în jurul orei 14.05, de un echipaj din cadrul Postului de poliție Dumbrăveni și a Poliției orașului Salcea,  pe DJ 208B, pe raza localității Siminicea.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 16.40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a identificat oprit pe marginea DN 29A,  din comuna Adâncata, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare și lângă vehicul, pe conducătorul auto, un bărbat de 30 de ani, din județul Botoşani, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, autorizația de circulație provizorie fiind expirată din 28.02.2017.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” şi „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Tot sâmbătă seara, la ora 21. 20, o patrulă intercomunală din cadrul Posturilor de poliție Poieni Solca și Arbore,  a oprit pentru control pe un drum comunal din localitatea Poieni Solca, un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 34 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Sâmbătă seara la ora 22.40, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, a oprit pentru control pe un drum comunal din satul Hârtop, autoturismul  condus de un localnic de 39 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din Fălticeni au depistat sâmbătă la ora 23.50 un tânăr care nu are permis și care conducea un autoturism.

Astfel, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni,  a oprit pentru control pe strada Maior Ioan, din localitate, autoturismul condus un localnic de 20 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În acest caz  s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de