Orarul de vară al Aeroportului Suceava cu cinci destinații externe regulate și două destinații de vacanță a intrat în vigoare


Intră acum și în grupul de

Orarul de vară al Aeroportului Suceava a intrat în vigoare de duminică și va fi valabil până în 27 octombrie.

Astfel, pe lângă cursele regulate spre Londra-Luton și Milano-Bergamo, vor exista curse directe spre Veneția, Roma și Bologna.

Cursa de Veneția-Treviso, cu două frecvențe săptămânale, a fost inaugurată încă din 18 martie, cu un program intermediar, sâmbătă și marți, urmând ca din 27 martie să circule luni și vineri.

Cursa Veneția-Suceava va pleca din Veneția la ora 15.35, va ateriza la Suceava la ora 18.30, va pleca de la Suceava la ora 19 și va ajunge la Veneția la ora 20.05.

Din 28 martie vor fi inaugurate și cursele regualte Roma(Ciampino) cu trei frecvențe săptămânale-marți, joi și sâmbătă și Bologna, tot cu trei frecvențe săptămânale în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Cursa de Roma va pleca de pe aeroportul italian la ora 8.05 și va ajunge la Suceava la ora 11.15 de unde va decola la ora 11.45 și va ateriza la Roma (Ciampino) la ora 13.05.

Cursa de Bologna va pleca la ora 9.15 și va ajune la Suceava la ora 12.15  de unde va pleca la ora 12.45 și va ajunge la Bologna la ora 13. 55.

Potrivit programului de vară, cursele Wizz Air spre Londra (Luton) și Milano (Bergamo) vor avea patru frecvențe săptămânal, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, iar cursa spre Londra va avea cinci frecvențe săptămânale din 29 iunie când va mai fi introdusă o cursă în ziua de joi.

Pe parcursul perioadei de vară compania Wizz Air va introduce curse suplimentare în perioada sărbătorilor pascale, dar și în perioada începerii anului școlar.

Autoritățile sucevene sunt în discuții cu operatori aerieni în vederea creșterii numărului de destinații externe, fiind avute în vedere curse spre Bruxelles, Paris dar și destinații din Spania, după cum a declarat, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a mai anunțat un operator aerian și-a anunțat intenția de a deschide curse de pe Suceava spre Spania, Dubai și Egipt.

De menționat este că pe perioada verii vor funcționa curse charter spre Zakynthos și Antalya operate de doi operatori aerieni.

Astfel, în perioada 12 iunie- 11 septembrie, Air Bucharest va zbura luni spre Antalya, plecarea fiind din Antalya la ora 14.45 și va ateriza în Suceava la ora 16.45, de unde va decola la ora 17.30 și va ajunge în Antalya la ora 19.30.

Aceeași companie va efectua curse charter în perioda 7 iunie-27 septembrie spre Zakynthos. Zborurile sunt programate miercuri urmând ca plecarea de pe Suceava să fie la ora 17.20 cu aterizare în Zakynthos la ora 19.20, iar din Zakynthos decolarea va fi la ora 14.00 cu aterizare la Suceava la ora 16.00.

În perioada 9 iunie-15 septembrie Compania Atlas Global va efectua curse charter spre Antalya în zilele de vineri.

Cursa va pleca din Antalya la ora 13.00 și va ateriza la Suceava la ora 14.55, iar din Suceava decolarea este programată la ora 15.45 cu aterizarea în Antalya la ora 17.50

(N.B.)


Intră acum și în grupul de