Studenți din Afganistan, Armenia, China, Grecia, Italia, Maroc, Slovenia, Turcia și Ucraina, învață un semestru la USV prin Programul Erasmus+


Intră acum și în grupul de

Studenţi din Afganistan, Armenia, China, Grecia, Italia, Maroc, Slovenia, Turcia și Ucraina, care studiază în acest semestru la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava în cadrul Programului Erasmus+, au participat, săptămâna trecută, la evenimentul Erasmus+ Welcome Day, organizat  de Serviciul de Relații Internaționale şi Afaceri Europene din cadrul USV.

Prorectorul cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană al USV, prof. univ. Dr. Ştefan Purici, a declarat în cadrul acestui eveniment că experiența studenților Erasmus+ în Suceava și în Bucovina va fi “una valoroasă nu doar din perspectivă academică, ci și din cea umană, servindu-le în viitor pentru dezvoltarea lor profesională și personală”, se arată într-un comunicat de presă al USV.

El le-a transmis studenţilor străini care vor studia în acest semestru la universitatea suceveană că instituţia academică le va oferi posibilități de studiu și cunoaștere a ceea ce înseamnă Bucovina în context european, a tradițiilor noastre, inclusiv a limbii române, printr-un program complex de activități desfășurate în campusul USV și în afara acestuia.

“Într-un program interactiv, studenții străini au avut ocazia să se familiarizeze cu reprezentanţii colegilor români (Erasmus Buddy), au fost informați cu privire la oportunitățile de studiu și de petrecere a timpului liber la USV și au prezentat tările din care provin: Afganistan, Armenia, Republica Populară Chineză, Grecia, Italia, Maroc, Slovenia, Turcia și Ucraina”, se arată în comunicatul USV.

Printre proiectele viitoare propuse studenților străini se numără vizite de studiu în diverse zone din județul Suceava, la Observatorul Astronomic, precum şi o seară gastronomică.

Sursa citată precizează că studenţii străini vor beneficia de sprijinul coordonatorilor Erasmus+ din cadrul fiecărei facultăți şi de personalul SRIAE în alegerea disciplinelor și orientarea în viața studențească la USV.

“Pentru a arăta, o dată în plus, faptul că Bucovina este un adevărat spațiu multicultural, Adam Yin, student din Republica Populară Chineză, a pregătit un moment artistic care să-i introducă pe studenții străini în activitățile Clubului România – China,  adresându-le totodată invitația de a participa la cursurile de limba chineză organizate de USV”, se mai arată în comunicatul de presă al USV.

(Liliana Bujdei).


Intră acum și în grupul de