Acționarul majoritar al sistemului de termoficare din Suceava a dat dreptate rectorului USV care a refuzat să achite aproape un milion de lei din prețul facturat pentru căldură


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Adrem Invest, acționarul majoritar al firmelor care gestionează sistemul de termoficare din municipiul Suceava, Adrian Bodea, a declarat, luni, că Universitatea Suceava este îndreptățită să solicite ca din prețul gigacaloriei să fie eliminat costul distribuției întrucât această instituție are propriul sistem de distribuție.

Bodea a spus într-o conferință de presă că este corect comentariul recent al Universității din Suceava care dorește și e îndreptățită să primească numai prețul de transport și nu și prețul de distribuție pentru că au propria rețea de distribuție.

„Am fost împiedicați de a practica acest preț prin faptul că nu aveam prețurile avizate pe componente. Lucrul acesta se va întâmpla în următoarele săptămâni dacă nu luni și vom avea, în final și spargerea tarifului Thermonet pe transport și distribuție și ca atare vom putea practica un preț de transport la consumatorii care au propriul sistem de distribuție”, a spus Bodea.

El a menționat că activitatea de termoficare este reglementată și nu se pot lua alte decizii decât cele stabilite de autoritățile de reglementare.

„Trebuie să înțelegeți că activitatea noastră e reglementată și că nu putem, chiar dacă e firmă privată, eu ca acționar majoritar al acestui grup de firme nu pot să iau decizii de preț nici măcar când vreau să vând mai ieftin pentru că este reglementată”, a spus Bodea.

De menționat este că Adrian Bodea a recunoscut că agentul termic furnizat în această iarnă nu a avut calitatea dorită de el, fiind livrat la 75-80 de grade Celsius și că nu s-a reușit să se asigure în toate apartamentele temperatură de 24 de grade Celsius așa cum și-a propus.

Rectorul USV, Valentin Popa, a declarat, joi, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că Universitatea a refuzat să achite aproape un milion de lei din factura de energie termică pe motiv că în prețul gigacaloriei este inclusă și distribuția, iar distribuția este asigurată de universitate și că nu poate achita un serviciu de care nu a beneficiat.

Mai mult, el a explicat că nici calitatea agentului termic nu a fost cea așteptată întrucât Universitatea are un sistem de distribuție care funcționează normal dacă agentul termic are 90 de grade Celsius la intrare și că, în aceste condiții, Universitatea se va debranșa de la sistemul centralizat și va construi propriul sistem de centrale de cogenerare printr-un proiect cu finanțare europeană.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de