DSP Suceava: Medicii de familie vor primi 25 de lei pentru fiecare vaccin administrat, dar li se cere creșterea gradului de acoperire vaccinală a copiilor


Intră acum și în grupul de

Plata serviciilor de imunizare efectuate de medicii de familie a crescut de la 10 lei/vaccin la 25 lei/vaccin, potrivit noilor norme de aplicare a Programelor Naţionale de Sănătate Publică, medicii de familie suceveni fiind invitaţi la DSP Suceava pentru depunerea documentaţiei în vederea încheierii contractelor de furnizare a produselor vaccinale şi de plată a serviciilor medicale.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ing. Andrei Ianovici, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că noile norme de aplicare a Programelor Naționale de Sănătate Publică pentru anii 2017-2019, prin Direcțiile de Sănătate Publică, au intrat în vigoare începând cu 1 aprilie 2017.

“Deși Programele Naționale de Sănătate Publică sunt aceleași ca în anii precedenți, acum sunt unele noutăți în ceea ce privește plata serviciilor de imunizare efectuate de către medici (de la 10 lei/vaccin la 25/vaccin). Se va acorda în schimb o atenție deosebită atât modului de raportare corectă a tuturor vacinărilor în Registrul Electronic Național de Vaccinări, cât și creșterii gradului de acoperire vaccinală a copiilor până la un procent de 95%”, a spus Ianovici.

El a precizat că, în prezent, în județul Suceava există stocuri suficiente din toate tipurile de vaccin, cu excepția vaccinului antihepatitic B, care se administrează nou-născuților în primele zile de la naștere, iar medicii de familie au fost informați cu privire la schema de vaccinare a nou născuților în această situație.

Directorul executiv al DSP Suceava a spus că, în perioada următoare, medicii de familie sunt aşteptaţi la sediul instituţiei pentru depunerea setului de documente necesare în vederea încheierii noilor contracte de furnizare a produselor vaccinale și de plată a serviciilor medicale.(L.B.)


Intră acum și în grupul de