Sindicaliștii suceveni din educație cer plata unor drepturi bănești din anii 2014-2016 câștigate prin instanță. Prefectul Adomnicăi le-a cerut o situație a sumelor necesare pentru a începe demersurile


Intră acum și în grupul de

Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere Suceava a cerut, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Suceava soluții privind plata drepturilor băneşti – dobânzi legale calculate la diferenţe de drepturi salariale, câştigate în instanţă în anii 2014, 2015 si 2016, de  salariaţii din unităţile de învăţămînt din judeţul Suceava. Totodată, sindicaliștii au solicitat și decontarea cheltuielilor privind naveta cadrelor didactice.

În urma discuțiilor, prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi, a spus că urmează să susțină demersurile inițiate de sindicate și a solicitat atât sindicaliștilor cât și Inspectoratului Școlar Judeţean Suceava o situație privind  stadiul decontării cheltuielilor transportului cadrelor didactice dar şi privind cuantumul dobânzilor ce trebuie acordate personalului din învățământ.

O nouă întâlnire pe această se va desfășura la începutul lunii mai, urmând ca până atunci să fie găsite soluţii privind sumele destinate cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Sursa citată menționează că la aceată întâlnire, pe lângă prefectul județului și sindicaliști au participat vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță, subprefectul județului, șeful ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, reprezentanți ai Administrației Finanțelor Publice și ITM Suceava.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de