Hora Bucovinei se va organiza în acest an în 14 mai la Frasin, cu un concept nou. Flutur: Hora nu va fi pe scenă, ci în mulțime


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în acest an Hora Bucovinei se va desfășura în Tabăra Bucșoaia din orașul Frasin cu un concept nou, de spectacol interactiv.

El a spus că evenimentul Hora Bucovinei se va organiza în date de  14 mai, la Frasin.

„E un eveniment la care am fost inițiator. Vom organiza  Hora Bucovinei cu un concept nou”, a spus Flutur.

El a menționat că speră să vină foarte multă lume la această întâlnire frumoasă a portului popular.

„Hora nu va fi pe scenă, ci în mulțime. Nu dorim să fie doar un simplu spectacol la care să privească 30.000 de oameni.(…) Va fi un spectacol interactiv”, a explicat Gheorghe Flutur.

Zeci de mii de persoane participă, anual, în localitatea suceveană Bucşoaia, la Hora Bucovinei, manifestare ce marchează urcatul oilor la munte, iniţiată în anul 2008 de Gheorghe Flutur.

Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin POR, obiectivul proiectului fiind creşterea gradului de atractivitate a judeţului Suceava, promovarea produsului specific „Hora Bucovinei” prin organizarea unui eveniment cu impact turistic necesar elaborării brand-ului naţional de „Hora Bucovinei”, în vederea dezvoltării turistice şi a stimulării economice a judeţului.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de