Pompierii militari suceveni au instruit și în acest an personalul clerical privind prevenirea incendiilor la lăcașurile de cult


Intră acum și în grupul de

În perioada premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului, specialiști ai Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au efectuat activităţi de instruire şi informare preventivă la lăcaşurile de cult din judeţ.

În cadrul acțiunilor, pompierii militari au prezentat personalului obiectivelor vizate măsurile de prevenire a incendiilor, ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor religioase la care asistă public numeros, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Totodată, se menționează că inspectorii de prevenire au recomandat personalului clerical, ca premergător activităţilor religioase din noaptea de Înviere, să transmită enoriaşilor măsurile minimale care trebuie respectate, pentru un climat de siguranţă pe timpul desfăşurării acestor evenimente.

„Nu în ultimul rând, pompierii au acordat asistenţă tehnică de specialitate, acolo unde a fost cazul, în vederea efectuării demersurilor intrării lăcaşurilor de cult în legalitate din punct de vedere al avizării/autorizării privind securitatea la incendiu”, precizează sursa citată.

De asemenea, personalul operativ din subunităţile de intervenţie din judeţ a efectuat, la rândul lui, activităţi de recunoaştere la lăcaşurile de cult, în vederea verificării măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi starea de funcţionare a mijloacelor de primă intervenţie existente la aceste obiective, se mai arată în comunicatul ISU Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de