Opt sute de elevi și cadre didactice din școli și colegii alături de angajați ai serviciului de salubritate au făcut o curățenie generală în Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Primăria Municipiului Fălticeni a organizat miercuri, premergător  Sărbătorilor Pascale, „Ziua curățeniei de primăvară”.

Acțiunea, coordonată de Compartimentul Mediu, s-a desfășurat cu participarea unităților de învățământ (școli și colegii), a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și a angajaților sectorului de salubritate.

 

Acțiunea a vizat salubrizarea și igienizarea carosabilului, trotuarelor, a spațiilor și zonelor verzi din cartierele de locuințe, a parcurilor și grădinilor publice, salubrizarea și igienizarea cursurilor de apă.  Oatenție deosebită s-a acordat colectării selective a deșeurilor reciclabile (PET, hârtie, doze de aluminiu, deșeuri feroase).

 

Intervențiile au avut loc în zece  zone ale municipiului Fălticeni.

Primăria Fălticeni a asigurat mănuși de unică folosință, saci colectori și unelte (unde a fost cazul), pentru cei circa 800 de participanți la acțiunile de ecologizare.

“Curățenia de primăvară, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, dincolo de activitatea specifică sectorului de salubritate, a devenit o tradiție în Fălticeni. Încercăm, cum am făcut în fiecare an, să implicăm membrii comunității în ceea ce ar trebui să fie o preocupare comună – un oraș curat. Le mulțumesc elevilor, colegilor profesori, angajaților primăriei, pentru implicare. Urmează o sărbătoare importantă și rog cetățenii să păstreze ceea ce  s-a făcut pentru confortul tuturor”, a declarat primarul  Cătălin Coman.

Primăria Fălticeni și operatorul de salubritate GOSCOM au asigurat ridicarea și transportul deșeurilor colectate.


Intră acum și în grupul de