DSP Suceava a cerut spitalelor să asigure permanența și continuitatea serviciilor medicale pe perioada Sărbătorilor Pascale


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat unităţilor spitaliceşti din judeţul Suceava să asigure permanenţa şi continuitatea acordării serviciilor medicale în perioada Sărbătorilor Pascale.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, ing. Andrei Ianovici, a declarat, vineri, că instituţia a transmis adrese unităţilor spitaliceşti din judeţ în care se solicită ca şi în perioada Sărbătorilor Pascale să se asigure permanenţa şi continuitatea acordării serviciilor medicale şi să asigure stocurile necesare de medicamente şi materiale sanitare.

Potrivit DSP Suceava, în judeţul Suceava funcţionează şi patru centre de permanenţă. Astfel, Centrul de permanenţă Vicovu de Sus, cu desfăşurarea activităţii în regim de gardă cu sediul stabil, în care asistenţa medicală este asigurată de 5 medici de familie şi 5 asistenţi medicali, deserveşte o populaţie ce însumează 22 680 de persoane din oraşul Vicovu de Sus şi din comunele Putna şi Gălăneşti.

Un alt Centru de permanenţă organizat la Cajvana, ce îşi desfăşoară activitatea în regim de gardă, cu  sediul stabil, în care asistenţă medicală este asigurată de 6 medici de familie şi 6 asistenţi medicali, deserveşte o populaţie totală de 23 330 de persoane din  Cajvana, comunele Cacica, Botoşana, Stulpicani şi Sasca Mică.

Centrul de permanenţă fix „MedFam Bucovina Nord” funcţionează, prin rotaţie, în cabinetele medicale ale medicilor de familie asociaţi, respectiv ale medicilor din comunele Straja, Brodina, Bilca şi Brodina, deservind o populaţie totală de 16 091 de persoane.

Centrul de permanenţă fix „Obcinele Bucovinei”, cu sediul în localitatea Paltinu, îşi desfăşoară activitatea în sistem de gardă ce este asigurată de 5 medici şi 5 asistenţi medicali, de luni până vineri începând cu ora 15,00 până a doua zi dimineaţă la orele 8,00,  iar în zilele de sâmbată, duminică şi sărbatorile legale pe toata durata zilei.

Populaţia deservită de acest centru de permanenţă este din comunele Moldoviţa, Vatra Moldoviţei şi Frumosu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de