Cinci case din Izvoarele Sucevei fără energie electrică vor fi dotate cu sisteme fotovoltaice printr-un proiect susținut de Mercedes-Benz FS


Intră acum și în grupul de

Asociația Free Miorița și Mercedes-Benz Financial Services anunță că în perioada 19-23 aprilie vor instala cinci sisteme fotovoltaice în cinci case în care locuiesc 30 de persoane dintre care 13 copii în comuna Izvoarele Sucevei.

Acțiunea face parte din campania ”Lumină pentru România”, iar scopul acesteia este de a descoperi și a aduce lumină în casele celor care nu au curent electric.

În comuna Izvoarele Sucevei mai multe case nu sunt racordate la rețeaua de energie electrică întrucât planurile de extindere a rețelei și racordare a caselor au fost puse în așteptare, autoritățile invocând lipsa banilor și impedimente tehnice.

Acum viața oamenilor este iluminată de o lampă, o lumânare sau de o lanternă și nu au acces la informații neavând televizor, nu au acces la educație, informare sau servicii de urgență.

”Scriem un nou episod din campania Lumină pentru România. De data aceasta vom merge în Bucovina, alături de voluntarii de la Mercedes-Benz Financial Services. Împreună vom face lumină la 5 gospodării în care trăiesc 30 de oameni, din care 13 copii. Va fi din nou o acțiune grea, cu acces dificil la casele situate la o altitudine de peste 1.000 metri. Vom transporta pe drumuri de munte, cu mașini de off-road și faetoane, peste 400 de kilograme de echipamente și materiale. Vom instala 5 sisteme fotovoltaice care le vor da oamenilor lumină și energie pentru telefon și televizor”, declară Iulian Angheluță, coordonatorul campaniei Lumină pentru România.

Alin Pietrăreanu ,Sales & Marketing Manager al Mercedes-Benz Financial Services România a menționat că în 2017 este cea de a treia etapă a programului de responsabilitate socială asumat de Mercedes-Benz Financial Services România, împreună cu Free Miorița pentru a aduce lumină în satele defavorizate de poziția geografică și lipsa infrastructurii.

„În cadrul proiectului, demarat în 2015, Mercedes-Benz Financial Services sprijină atât financiar, cât și activ instalarea echipamentelor necesare producerii de curent electric și lumină, pentru un număr de 12 case și 30 persoane, crescând calitatea vieții unor familii, ai căror copii, în ciuda condițiilor rupte parcă din alt secol, învață și merg la școală zilnic”,  a menționat Alin Pietrăreanu.

Mercedes-Benz Financial Services, parte a Daimler AG, oferă o gamă largă de servicii financiare dedicate lumii auto și este reprezentată de trei entități în România: Mercedes-Benz Leasing IFN pentru credite auto și leasing financiar, Mercedes-Benz Service Leasing pentru leasing operațional și închirieri pe termen scurt, respectiv Mercedes-Benz Insurance Broker pentru asigurarea CASCO, RCA și RTI (Return to Invoice).

Free Miorița este o mișcare non-guvernamentală de acțiune ce organizează proiecte, acțiuni și campanii sociale, eco și de aventură


Intră acum și în grupul de