Campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu și fără stăpân din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Fălticeni informează populația că, în perioada 1-13 mai a.c., în Fălticeni se va derula o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu și fără stăpân.

Campania de sterilizare este organizată de Asociația de protecție a animalelor PROANIMA – Suceava, în cadrul Proiectului de Nord PRO Castrare. Centrul de sterilizare va funcționa în incinta fostei grădinițe din Șoldănești, strada Armatei nr. 17. Relații și programări la numărul de telefon 0744.223.000.

Potrivit informării transmise de Primăria Fălticeni, proprietarii de câini vor beneficia de sterilizarea, microciparea, vaccinarea antirabică și înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS).

”Sterilizarea este gratuită, iar taxa de microcipare și înregistrare este de 20 de lei.

Pentru înregistrarea obligatorie a câinilor, proprietarii trebuie să prezinte un act de identitate valabil (plus o copie xerox).

Echipa de medici recomandă ca animăluțele să nu fie hrănite cu 12 ore înainte de intervenția chirurgicală. Proprietarii vor supraveghea la domiciliu recuperarea postoperatorie a cățeilor. Transportul câinilor nu este asigurat.

Câinii fără stăpân vor fi sterilizați, identificați prin crotal și/sau tatuaj și vor fi returnați în locul de unde au fost ridicați.

Pentru o mai bună desfășurare a campaniei și pentru a reduce la maxim stresul câinilor, persoanele care hrănesc și îngrijesc câini fără stăpân sunt rugate să se implice și să sprijine organizatorii campaniei, fie aducându-i personal la sterilizat, fie participând la capturarea și transportul acestora. Și în acest caz, nu se vor hrăni cățeiii cu 12 ore înainte de sterilizare”, precizează Primăria Fălticeni. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de