Crucea Roșie Suceava ajută familiile afectate de incendiul devastator de la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de
Crucea Roşie Suceava ajută familiile care au avut de suferit de pe urma incendiului devastator care a avut loc în Săptămâna Mare, la Gura Humorului.

Directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, a anunțat, marți într-un comunicat de presă că un prim transport cu ajutoare constand în pături, îmbrăcaminte, încălțăminte, alimente (ulei, zahăr ,făina, conserve, orez) și pastă de dinți va ajunge la persoanele a căror locuințe au fost distruse, urmand ca în funcție de evaluările ulterioare, a nevoilor familiilor afectate și a posibilităților Crucii Roșii să fie trimise și alte ajutoare.

18 apartamente duplex situate la mansarda unui bloc din orașul Gura Humorului au ars într-un incendiu violent produs în noaptea de 12 spre 13 aprilie.
Focul a izbucnit într-un apartament la mansarda unui bloc din zona centrală a orașului Gura Humorului, s-a propagat și a distrus toată mansarda din lemn care era amplasată pe circa 800 de mp.

Mansarda care a ars era constituită din 10 apartamente duplex la prima scară, din care șapte apartamente erau locuite și opt apartamente duplex la a doua scară de bloc din care patru apartamente erau locuite.

În blocul afectat de incendiu locuiau 84 de persoane, din care 25  la mansardă și ale căror apartamente au fost distruse, iar 19 persoane în apartamentele de la ultimul nivel.

Parchetul Judecătoriei Gura Humorului a deschis un dosar penal în acest caz. Cercetările sunt efectuate de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de