Viceprimarul Marian Andronache: Subvenția pentru gigacaloria în sistem centralizat va trebui să dispară la un moment dat, iar reducerea ei este un pas spre normalitate


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, consideră că subvenționarea energiei termice în sistem centralizat va trebui să dispară și că proiectul de reducere a subvenției inițiat de primarul Ion Lungu a fost un pas spre normalitate.

Marian Andronache a declarat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV, după ce Consiliul Local nu a reușit să adopte proiectul primarului Ion Lungu privind reducerea subvenției pentru gigacaloria furnizată în sistem centralizat că normalitatea este ca subvenția să dispară.

„Eu cred că subvenția se va reduce pentru că este un pas spre normalitate. Există și norme europene în acest sens”, a spus Andronache intervenind telefonic în emisiunea în care liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, prezenta punctul de vedere al social-democraților suceveni privind acest aspect.

„Sunt convins că subvențiile vor dispărea la un moment dat”, a spus viceprimarul.

El a explicat că, în prezent, sunt 36.000 de apartamente în municipiul Suceava și peste 5.000 de case și mai sunt 17.000 de apartamente care nu au centrală proprie.

„Practic, cei 19.000 care locuiesc în aparatamente cu centrală și cei care locuiesc în cele 5000 de case subvenționează și căldura pentru cei 17.000 care nu au centrală în momentul de față”, a spus Andronache.

El susține că această situație nu este normală.

„Până la urmă, încet-încet, subvențiile trebuie să dispară și să intrăm în normalitate”, a declarat viceprimarul.

Dan Ioan Cușnir a arătat însă că unii consideră corectă actuala abordare, iar alții nu.

„Nu reușim să-i mulțumim pe toți. Important este să avem o strategie pe termen mediu și lung. În ceea ce privește termia strategia PDL și PNL pe termen lung a fost dezastruoasă pentru buzunarele sucevenilor”, a spus Cușnir.

Marian Andronache a replicat însă că a venit momentul să se așeze toți la masă și să discute despre o strategie pe termie pe termen lung.(N.B.)


Intră acum și în grupul de