Mai mulți șoferi depistați de polițiștii suceveni conducând băuți și cu viteză excesivă. O tânără din Suceava conducea cu o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii din cadrul birourilor şi formaţiunilor de profil din teritoriu au acţionat în ultimele zile pentru prevenirea şi combaterea conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului.

Astfel, în minivacanța de 1 mai, peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic, rezultatele văzându-se în identificarea în flagrant a şoferilor băuţi şi în prevenirea accidentelor rutiere grave.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi cu aparatul etilotest 464 de conducători auto și au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.395 lei, fiind constatate 16 infracţiuni.

Pentru abaterile constatate au fost reţinute 12 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Poliția Județeană Suceava notează că mai mulți şoferi au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier, dar că prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii.

Astfel, sâmbătă în jurul orei 00.25, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 17, în localitatea Şcheia,  autoturismul condus de un localnic de 40 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 23.15, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Mihail Kogălniceanu, din orașul Gura Humorului, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt echipaj de poliție a oprit, sâmbătă, pentru control pe strada Universităţii, din comuna Moara, autoturismul condus de  un localnic de 29 de ani.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 23.35, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208E, din comuna Dolhești, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din județul Iași. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, la  ora 21.40, în timp ce acționa pe DN 2H, din comuna Gălănești, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a identificat un autoturism, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție, a mărit viteza de deplasare, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, ocazie cu care, după aproximativ 300 de metri, conducătorul auto a oprit, a coborât din mașină și a fugit pe un teren agricol din apropierea drumului comunal, fiind urmărit, imobilizat și încătușat de polițiști.

Întrucât a refuzat să se supună testului cu aparatul etilotest, șoferul,  identificat ca fiind un bărbat de 41 de ani din localitate, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică la ora 03.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Universităţii din localitate, autoturismul condus de o localnică de 28 de ani.

Femeia  a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, în prezența unui martor asistent, femeia a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, în jurul orei 21.55, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal din localitatea Falcău, comuna Brodina, un localnic de 62 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a acroșat ușor un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate, care, în calitate de pieton, se deplasa pe marginea părţii carosabile. Tânărul acroșat a refuzat acordarea de îngrijiri medicale şi transportul la spital pentru investigații de specialitate.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto și de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.