53 de premii și mențiuni câștigate de elevii suceveni la Concursul interjudețean de matematică „Isteții D-Arbore”


Intră acum și în grupul de

Școala Gimnazială „Luca Arbure”  din comuna Arbore, județul Suceava, a fost gazda Concursului interjudețean de matematică „Isteții D-Arbore” aflat la ediția a VIII-a, competiţie adresată elevilor din clasele IV-VIII.

Concursul a avut loc sâmbătă, 29 aprilie, având ca participanti peste 120 de elevi din 19 unitati scolare din județele Suceava si Iasi, insotiti de cadre didactice si parinti.

La clasa a IV-a, pe primul loc s-au clasat la egalitate, cu punctaj maxim Albert Chifan, de la Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” Radauti si Silviu Simota, de la Scoala Gimnaziala „Bogdan Voda” Radauti. Pe locul al doilea s-a clasat eleva Iulia Popa, de la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Radauti, iar locul trei a fost ocupat de Rares Forray, de la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Radauti.

La clasa a V-a, pe locul intai s-a clasat Gabriel Vlad Airinei, de la Școala Gimnaziala Bogdanesti, pe locul al doilea Diana Reut, de la Scoala Gimnaziala “Regina Elisabeta” Radauti, iar pe locul trei  Eduard Chifan, de la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Radauti.

Pe locul intai, la clasa a VI-a, s-a clasat eleva Mihaela Todosi, de la Liceul Tehnologic „Nicanor Morosan” Pirtestii de Jos. Locul al doilea a fost ocupat de  Denisa Ciobica, de la Scoala Gimnaziala „Luca Arbure” Arbore si locul al treilea de Ioan Doru Boca, de la Scoala Gimnaziala Botosana.

La clasa a VII-a, pe locul intai s-a clasat eleva Ana Maria Nutu, de la Școala Gimnaziala ,,Mihai Eminescu” Radauti, pe locul al doilea Dragos Solomon, de la Colegiul „Vasile Alecsandri” Iasi, iar pe locul trei elevul  Dorel Ciobica, de la Școala Gimnaziala ,,Luca Arbure” Arbore.

Premiul intai, la clasa a VIII-a, a fost obtinut de elevul Andrei Cristian Airinei, de la Școala Gimnaziala Bogdanesti, premiul al doilea l-a castigat eleva Alexandra Paula Bortas, de la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pascani, iar premiul al treilea a fost castigat de elevele  Diana Carcu, de la Liceul Tehnologic Cajvana si Bianca Miscov de la Scoala Gimnaziala Poieni Solca.

Au ramas in judetul Suceava sase premii intai, trei premii doi, sase premii trei si 38 de mentiuni. Judetul Iasi a castigat doua premii doi si o mentiune.

Cei mai buni participanti au fost premiati cu carti, oferite de Editura Taida din Iasi, cu diplome si medalii, oferite de Mihaela si Bogdan Horodinca din Radauti, sume de bani pentru ocupantii primelor patru locuri, oferite de SC EUROLINES  TOUR SRL, SC AUTO PIO SERVICE SRL, SC PAHOMINSTAL SRL, SC AURELIAN & TEODORA SRL, SC ELECTROCALEX SRL, SC EROBRA SRL, SC GRIGMAN SRL, SC LUICLAU SRL, SC RALUMAR SRL, SC LOGICOM SRL, cei care au sustinut financiar cea de-a VIII-a  editie a concursului.

 Concursul a fost inițiat de profesorul de matematică Gheorghe Leonte și a fost organizat  de Scoala Gimnaziala „Luca Arbure” condusa de director prof. Monica Buliga, cu sprijinul profesorilor de matematica Domnica Ciotu si Vasile Pahomi.

De asemenea,  competitia a beneficiat de sprijinul prof. Marinela Cristina Cimpoesu, inspector de specialitate pentru matematica. (Prof. de matematică Domnica Ciotu)


Intră acum și în grupul de