Informare de ploi torențiale, vijelii și grindină, în aproape toată țara, din această după-amiază până sâmbătă dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ,valabilă în aproape toată țară, începând joi după-amiază și până sâmbătă dimineață.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică  va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

În seara zilei de joi (4 mai) și în noaptea de joi spre vineri (4/5 mai), astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal, la munte, în sud-vestul și centrul ţării.

Pe parcursul zilei de vineri (5 mai) și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (5/6 mai), manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, mai precizează ANM. (Irina Lițu)