Campania de informare, educare şi comunicare “Salvează vieţi: igiena mâinilor”, derulată de DSP Suceava în perioada 5-19 mai 2017


Intră acum și în grupul de

Campania de informare, educare şi comunicare “Salvează vieţi: igiena mâinilor” va fi derulată de DSP Suceava, în perioada 5-19 mai 2017, în colaborare cu sistemul public și privat de sănătate.

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Suceava, iniţiativa anuală „Salvează Vieţi: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de OMS, care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii în vederea îmbunătățirii igienei mâinilor în cadrul serviciilor medicale şi să sprijine astfel prevenirea infecţiilor nosocomiale, care pun frecvent viaţa în pericol.

“Problemele din cadrul îngrijirilor pentru sănătate, aşa cum sunt infecţiile nosocomiale, de multe ori invizibile, sunt provocări politice și sociale pe care trebuie să le abordăm acum”, se precizează în comunicat.

Tema din acest an este “Combate rezistența microbiană – este în mâinile tale”, iar scopul campaniei este de a crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește importanța igienei mâinilor în domeniul îngrijirilor de sănătate și ”să unească oamenii” la nivel global pentru a susține îmbunătățirea igienei mâinilor..

“Tema ”Combate rezistența microbiană – este în mâinile tale” încearcă să influențeze puternic conexiunea dintre prevenirea infecțiilor și rezistența microbiană la antibiotice și se adresează indivizilor prin utilizarea cuvântului ”tale” – la fiecare nivel al sistemului de sănătate combaterea rezistenței microbiene la antibiotice este o chestiune personală, iar impactul depinde atât de acțiunile indivizilor din prima linie, cât și de acțiunile liderilor”, se arată în comunicatul de presă.

DSP Suceava a lansat invitaţia spitalelor şi unităţilor sanitare din judeţ să ia parte la această iniţiativă globală, pentru a continua creşterea nivelului de conştientizare în privinţa importanţei igienei mâinilor, pentru a transfera acţiunile la nivelul îngrijirilor şi pentru a reduce infecţiile nosocomiale.

Această campanie este coordonată în România de către Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi implementată local de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În cadrul campaniei derulate la nivel judeţean, DSP Suceava va posta pe site-ul instituţiei documente informative privind această problematică, va transmite în format electronic furnizorilor de servicii medicale din sistemul public şi privat de sănătate materiale referitoare la campanie şi vor fi distribuite afişe, pliante în unităţile sanitare din judeţ.


Intră acum și în grupul de