Reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava, silvicultori şi elevi din bazinul Dornelor, participanţi la o acţiune comună de împădurire

Reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava, silvicultori şi elevi ai Şcolii Gimnaziale Poiana Stampei şi ai Liceului Tehnologic Dorna Candrenilor au participat, vineri, la o acţiune  comună de împădurire.

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a precizat, duminică, într-un comunicat de presă, că în cadrul acestei acţiuni a fost împădurită o suprafață de un hectar de fond forestier proprietate privată de pe raza Ocolului Silvic Dorna.

El a spus că la acțiunea de împădurire au participat reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava, Ocolului silvic Dorna, elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Poiana Stampei și ai Liceului Tehnologic Dorna Candrenilor.

“Acțiunea s-a încadrat în programul de conștientizare și de educație forestieră pe care şi l-a propus Garda Forestieră Suceava. Ne dorim ca și pe viitor să ne bucurăm de sprijinul pe care l-am avut din partea celor două unități de învățământ, al ocolului silvic și al Primăriei Poiana Stampei”, a spus Găşpărel.

Reamintim că, în data de 24 martie 2017, angajaţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi ai Ocolului Silvic Bisericesc Ilişeşti, elevi suceveni, precum şi reprezentanţi ai mass-media au participat la o acţiune de împădurire în zona Cantonului Silvic Baranca, pe o suprafaţă de două hectare, ce fost afectată de fenomene de uscare în masă, din cauza atacului insectelor.

(Liliana Bujdei)