Ion Lungu recunoaște eșecul colectei publice pe care a lansat-o pentru plata datoriilor acumulate de clubul de fotbal Foresta. Vrem nu vrem, echipa se va desființa


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, miercuri, la o săptămână de când a declanșat colecta publică pentru clubul de fotbal Foresta că s-au strâns foarte puțini bani în contul clubului în condițiile în care datoriile acestui club către ANAF se ridică la circa 300.000 de lei.


„Din păcate sunt destul de întristat de ceea ce se întâmplă la fotbal. Se pare că nu a dat rezultate această inițiativă a mea de a face această colectă publică la fotbal. Înțeleg că s-au strâs bani foarte puțini bani acolo”, a spus primarul în conferința de presă de miercuri.
El a menționat că, din păcate, ca primar, nu va putea face mai mult decât atât.

„Vreau să sprijin fotbalul, dar trebuie să respectăm legea. În măsura în care nu se strâng bani în această colectă publică, ultima șansă de a participa la licitația din 18 mai, vrem nu vrem, se va desființa echipa de fotbal Foresta Suceava. Am văzut mulți, comentarii: toată lumea vrea fotbal, toată lumea iubește (fotbalul n.r.), dar ca și în țările civilizate cei care iubesc sportul mai și plătesc. Aici se așteaptă să plătească numai Primăria. Plătim, numai noi Primăria, dar trebuie să avem baza de legalitate”, a spus primarul.


El a adăugat că a fost întrebat de ce s-a ajuns în această situație la Foresta.
„Nu este problema mea, pentru că este un club privat, dar dacă vreți o declarație oficială, este neșansa, ghinionul, că în acest an s-a aprobat bugetul local târziu. Dacă se aproba bugetul în luna ianuarie, din februarie noi puteam să dăm bani la echipă. S-a aprobat bugetul în martie, în aprilie nu au mai îndeplinit condițiile, au acumulat în cascadă datorii la bugetul de stat. Nu-s avocatul lor. Presupun că asta s-a întâmplat”,a declarat Ion Lungu.

El a mai spus că îi pare rău că echipa nu are șanse de salvare.
„Îmi pare rău. Am fost sâmbătă la meci, chiar a fost un meci frumos, mă gândeam că reușim să salvăm echipa. Dar cum merg lucrurile azi se pare că nu. Înțeleg că nu se va face deplasarea la Afumați. Nu sunt bani. Eu, ca primar, nu știu ce pot face mai mult. Am făcut apeluri și la persoanele fizice, la iubitorii de fotbal și la persoane juridice, la oameni de afaceri. Înțeleg că nu s-a întâmplat nimic, s-au adunat bani foarte puțini în acel cont pentru colecta publică”, a conchis Ion Lungu. (A.Dima)


Intră acum și în grupul de