Băișanu propune ca fiecare taxi să aibă o „cutie neagră” care să înregistreze toate acțiunile. El consideră că un taximetrist care a avut un comportament neadecvat să nu mai poată profesa


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți seara la B1 TV că va propune modificarea legislației privind taximetria și obligativitatea ca fiecare mașină cu care se efectuează servicii de taximetrie să fie dotată cu o „cutie neagră” care să înregistreze toate acțiunile taximetristului.

„Fiecare mașină să aibă o cutie neagră care spun tot, ce ai făcut, unde ai mers, cât ai stat, cu ce ai alimentat. Orice control făcut de ANAF sau ISCTR va ști exact ce a făcut taximetristul”, a spus Băișanu.

El a mai declarat că unii taximetriști ar trebui să fie scoși din sistem pentru că au un comportament neadecvat.

„Femeile sunt îngrozite atunci când vor să-și cheme un taxi”, a spus Băișanu care a menționat că știe femei care au trecut prin situații neplăcute când au călătorit cu un taxi și consideră că taximetriștii care au încălcat codul deontologic să fie eliminați din profesie.

Deputatul sucevean a arătat că a constatat că un taximetrist care a fost dat afară de la o firmă pentru comportamentul avut s-a angajat la o altă firmă de taximetrie, apoi a fost dat afară și de acolo, a ajuns la o a treia firmă de unde a fost concediat și l-a găsit angajat la prima dintre firmele de unde a fost dat afară.

El a mai criticat și „mafia licențelor” de taximetrie arătând că acestea sunt în număr fix și nimeni nu mai poate să obțină dreptul de a practica taximetria.


Intră acum și în grupul de