Patriarhul Daniel a sfințit cabinetul stomatologic ”Sf. Ierarh Nectarie” de la Rădăuți și a vernisat expoziția Sf. Mitropolit Iacob Putneanul


Intră acum și în grupul de

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a sfințit, duminică după amiaza, cabinetul stomatologic „Sf. Ierarh Nectarie” aparținând Mănăstirii Bogdana din Rădăuți în cadrul așezământului „Sf. Ierarh Leontie” unde sunt instituționalizat peste o sută de copii.

Împreună cu PF Daniel, au fost prezenți la așezământul „Sf. Ierarh Leontie” mai mulți ierarhi ai BOR, între care IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei sau IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Cu această ocazie, Patriarhul Daniel a acordat starețului Mănăstirii Bogdana, Iustin Dragomir,  Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru clerici, primind de la stareţul Mănăstirii Bogdana o icoană reprezentând Intrarea Maicii Domnului în Biserică, care este hramul bisericii din apropierea așezământului pe care PF Daniel a sfințit-o în noiembrie 2015, când a sfințit și întregul complex construit la Rădăuți.

PF Daniel a mai participat, duminică după amiaza, și la vernisajul expoziției „Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul. Părintele, ctitorul, cărturarul”, deschisă în cadrul Muzeulul Mănăstirii Putna.

În expoziție pot fi văzute mai multe obiecte ce au aparținut Sfântului Iacob între care crucea cu care a fost înmormântat, sfeșnice, icoane, cărți sau documente.


Intră acum și în grupul de