Liderul sindical din ANAF Suceava, Gheorghiță Tudoscă: Nu e corect să avem salarii cât un sufleur de la teatru ținând cont că noi alimentăm bugetul


Intră acum și în grupul de

Liderul sindical din ANAF Suceava, Gheorghiță Tudoscă, a declarat, luni, că protestul spontan al angajaților din ANAF și Trezoreria Suceava este generat de modul în care urmează să fie promovată Legea salarizării, arătând că, în proiect, în grilele de salarizare, personalul din județe este plătit cu mult mai puțini bani decât cel din structura centrală cu aceleași atibuții.

Liderul sindical din ANAF Suceava, Gheorghiță Tudoscă

El a spus că în proiectul prezentat se arată că se va ține cont de complexitatea muncii, importanța socială.

„Nu este deloc așa. Nu avem nimic cu nici o categorie socială, dar din punctul nostru de vedere, nu este corect să avem salarii ca un bibliotecar, ca un sufleur la teatru sau ca o asistentă medicală. Toți au importanța muncii, dar având în vedere că noi suntem cei care alimentăm bugetul, considerăm că ar fi trebuit un alt tratament”, a spus Tudoscă.

Gheorghiță Tudoscă a mai declarat că în grila prevăzută pentru următorii cinci ani este prevăzut că pentru cei din unitățile descentralizate ale ANAF, diferențele salariale sunt cu între 28 și 59 la sută mai mici decât cei care lucrează în structura centrală a ANAF și în Ministerul de Finanțe.

El a arătat că la consilier superior, în cinci ani se va ajunge la un salariu de 4000 de lei la care se vor adăuga sporuri.

„Noi suntem ANAF, dar în grilă suntem instituție descentralizată și diferența este foarte mare între partea centrală și cei din județe”, a spus Tudoscă.

Protestul spontan al angajaților ANAF Suceava a afectat mai mulți contribuabili, în special cei care veniseră să achite diferite sume de bani la Trezorerie.

 


Intră acum și în grupul de