Eurodeputatul Mircea Diaconu vine la Vatra Dornei pentru discuții privind clădirea Cazinoului în cadrul proiectului de salvare a patrimoniului românesc

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu va ajunge în Vatra Dornei, în cadrul Turului României – Ediția 2017, pentru a se întâlni cu prietenii și susținătorii săi, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale, prilej cu care va discuta, la o cafea, pe diverse teme de actualitate aflate în atenția Parlamentului European și va oferi răspunsuri la întrebări și preocupări ale participanților.

Traseul include localități în care există obiective de patrimoniu aflate în suferință, care au fost selectate dintre cele semnalate pe site-ul Harta Patrimoniului Rănit, proiect lansat de Mircea Diaconu în luna mai 2015 pentru a atrage atenția cu privire la necesitatea salvării patrimoniului cultural românesc, se arată într-un comunicat al eurodeputatului.

Întâlnirea din Vatra Dornei va avea loc pe 24 mai 2017, ora 17:00, la terasa hotelului Carol, Str. Republicii Nr. 3.

 

Prima ediție a ocolului României a avut loc în primăvara anului 2014, când Mircea Diaconu a parcurs aproape 5.400 km, timp de 22 de zile, pentru a se întâlni cu simpatizanții și susținătorii săi care au semnat pentru a-și depune candidatura la alegerile europarlamentare. În 2015, Mircea Diaconu a refăcut călătoria prin țară pentru a discuta despre activitatea sa în forul legislativ european și despre probleme care se aflau în atenția cetățenilor.

Ediția din 2016 a turului nu a avut loc, europarlamentarul nedorind să interfereze cu activitățile electorale ale candidaților angrenați în campania pentru alegerile locale.

 

În Parlamentul European Mircea Diaconu îndeplinește funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT), funcție în care a fost reales în ianuarie 2017, fiind propus din nou, ca independent, din partea grupului ALDE din Parlamentul European, al cărui membru este de la începutul mandatului de europarlamentar.

 

Cazinoul din Vatra Dornei este inclus în Harta Patrimoniului Rănit unde se arată că această emblemă a stațiunii balneoclimaterice ajunge la degradare și este un obiectiv sortit demolării.