Apel pentru donarea de sânge pentru ca Spitalul Județean Suceava să facă față cererii din perioada vacanței de Rusalii


Intră acum și în grupul de

Şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dorin Stănescu, a făcut, miercuri, un apel către donatorii voluntari, dar a solicitat și membrilor familiilor sau prietenilor celor internați în această unitate medicală să doneze sânge întrucât spitalul se confruntă cu o criză de sânge și face, cu greu, față cererii.

El a spus că spitalul sucevean se confruntă cu această criză de sânge de aproape doi ani, de când majoritatea accidentelor de pe raza județului sunt dirijate către Spitalul județean, medicii fiind puși, de multe ori să apeleze la rezerva strategică care trebuie să existe permanent și care constă în câte două unități din fiecare grupă sanguină.

Șeful ATI a transmis familiilor pacienților că singura sursă de sânge este Centrul de Transfuzie Sanguină și că nu se poate achiziționa, nefiind o marfă.

Dr. Dorin Stănescu a spus că cei care au rude și prieteni internați în secţiile Ortopedie-Traumatologie, Gastroenterologie, Chirurgie, Hematologie şi Oncologie, mari consumatoare de sânge pot merge să doneze la Centrul de Transfuzie Sanguină până în data de 31 mai.

El a arătat că SJU Suceava are nevoie acum de o rezervă cât mai mare întrucât  Centrul Județean de Transfuzie Sanguină va fi închis în perioada vacanței de Rusalii, din 31 mai până în 5 iunie.


Intră acum și în grupul de