Produse în valoare de peste 22 000 de lei, retrase de la comercializare de către comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor în cursul lunii aprilie


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au aplicat în luna aprilie 34 de avertismente şi 62 de amenzi în valoare de 87 200 de lei, fiind retrase de la comercializare produse în valoare de peste 22 000 de lei.

Potrivit comisarului şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, în cursul lunii aprilie au fost efectuate 209 acţiuni de control, ce s-au desfăşurat în urma cercetării reclamaţiilor consumatorilor, precum şi a tematicilor naţionale şi locale.

Latiş a spus că 33 de acţiuni de control au vizat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor textile, în urma cărora au fost aplicate 4 avertismente şi 17 amenzi în valoare de 23800 lei fiind oprite de la comercializare produse în valoare de 17 786 lei.

El a precizat că printre deficienţele constatate se numără lipsa preţurilor şi a etichetelor umidorezistente, dar şi lipsa traducerii în limba română a unor etichete.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava a menţionat că alte 36 de acţiuni de control au fost în domeniul comercializării produselor alimentare şi nealimentare în mediul rural, fiind aplicate 13 amenzi în valoare de 15 800 lei şi 6 avertismente, iar printre deficienţele constatate în timpul verificărilor se numără lipsa preţurilor şi nerespectarea orarului de funcţionare.

Latiş a precizat că 38 de controale au vizat modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare şi comercializarea produselor alimentare specifice Sărbatorilor pascale, respectiv carne, ouă, produse de patiserie, ciocolată şi produse de cacao, băuturi(vin), produse nealimentare(vopsea de ouă).

El a spus că în urma acestor controale, la 12 dintre agenţii economici verificaţi s-au constatat abateri fiind aplicate amenzi în valoare de 22 700 de lei şi s-au retras de la comercializare 452 de kg de produse în valoare de 4460 lei.

“Dintre abaterile constatate amintim: neevidenţierea pe etichetă a alergenilor, condiţii de depozitare neconforme sau neafişarea preţului produsului”, a mai spus Latiş. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de