Greva controlorilor de trafic aerian a generat doar întârzieri pentru cursele de Suceava. Flutur: Nu au fost zboruri anulate pe Aeroportul din Suceava


Intră acum și în grupul de

Greva controlorilor de trafic de marți începută de la ora 9 și suspendată după patru ore a generat doar întârzieri de câte 23 de minute pe Aeroportul Suceava pentru cursele de Roma și Bologna.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în timpul protestului de marți al personalului de la ROMATSA nu au fost anulate curse aeriene care au decolat sau aterizat pe Aeroportul din Suceava.

„S-au înregistrat doar mici întârzieri la aterizare în cazul a două zboruri: 25 minute cursa de Roma și 23 minute cea de la Bologna”, a spus Flutur.

Ambele curse au plecat cu întârziere de pe aeroporturile din Italia și au plecat cu întrârziere de pe aeroportul sucevean, respectiv la ora 12.31 cursa de Roma, care trebuia să plece la 11.45 și la 13.35 cursa de Bologna, care trebuia să plece la ora 12.45.

 

Pe perioada protestului, controlorii de trafic aerian trebuie să asigure funcționarea a o treime din zboruri, iar Eurocontrol este instituția care va transmite companiilor aeriene care sunt cursele ce pot fi afectate de grevă astfel încât acestea să poată să anunțe pasagerii.

La greva de avertisment organizată în urmă cu două săptămâni cursele de pe Aeroportul Suceava nu au fost afectate.

Sindicatul controlorilor de trafic solicită  aprobarea planului de performanţă, pentru a se preveni intrarea ROMATSA în faliment, document ce  trebuie trimis până în data de 5 iunie la Comisia Europeană.

Tribunalul București a decis, marți, că greva declanșată de controlorii de trafic aerian este legală.

Protestul a fost suspendat după ce sindicaliștii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Transporturilor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de