Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava a realizat un stoc tampon la toate grupele de sânge pentru urgenţele din perioada minivacanţei de Rusalii. Stocuri foarte mici sunt la grupele AB negativ şi A2 negativ


Intră acum și în grupul de

Directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Suceava, medicul Maria Pilat, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că luna mai a fost una bună din punct de vedere al numărului de donatori de sânge, fiind realizat un stoc tampon pentru urgenţele din perioada minivacanţei de Rusalii.

Pilat a spus că de la începutul lunii mai şi până marţi dimineaţa donaseră sânge 650 de persoane, iar numărul donatorilor ar putea depăşi cifra de 700 până la sfârşitul acestei luni.

“Am încercat să asigurăm un stoc tampon pentru perioada minivacanţei de Rusalii, probleme ar fi doar la sângele cu RH negativ, respectiv la grupa de sânge AB negativ şi A2 negativ, unde stocul este foarte mic, dar sperăm că nu vor fi urgenţe pe aceste grupe de sânge”, a precizat medicul sucevean.

Ea a menţionat că sunt livrate către spitalele din judeţ cantităţi mai mari de sânge, astfel încât să-şi asigure stocul pentru urgenţele din perioada minivacanţei de Rusalii.

Directorul CTS Suceava a mai spus că în aceste zile libere va fi asigurată permanenţa de la domiciliu, iar dacă va fi nevoie, personalul instituţiei va fi chemat de acasă pentru cazurile de urgenţe majore.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de