Majoritatea membrilor Alianţei Sindicatelor Învăţământ Suceava optează pentru declanșarea grevei generale


Intră acum și în grupul de

Peste 55 la sută din totalul membrilor din Alianţa Sindicatelor Învăţământ Suceava au optat pentru declanşarea grevei generale în urma consultării desfăşurate în perioada 6-9 iunie 2017, în 148 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, însă o decizie ar putea fi luată, luni, de către conducerea FSLI, în funcţie de rezultatele centralizării opţiunilor din ţară.

Liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, profesorul Giani Leonte, a precizat într-un comunicat de presă că până în cursul dimineţii de vineri au fost transmise tabele din 148 de unități școlare cuprinzând opțiunile membrilor de sindicat în vederea declanșării grevei generale.

Leonte a spus că din totalul celor 8455 membri de sindicat ai ASI Suceava, 4662 dintre aceştia s-au pronunțat pentru intrarea în grevă generală, iar restul nu și-au exprimat opțiunea sau au optat împotrivă, procentul rezultat fiind de 55,14 la sută pentru intrarea în greva generală.

“Apreciem că în județul Suceava sunt întrunite condițiile de grevă generală, însă această decizie va fi luată de către conducerea federației la care sindicatul nostru este afiliat (F.S.L.I), în funcție de toate rezultatele centralizate din țară”, a mai spus Leonte.

Într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ se precizează că în conformitate cu hotărârea Colegiului Național al Liderilor FSLI, din data de 31 mai 2017, membrii de sindicat ai organizațiilor sindicale afiliate la această federaţie sunt consultați, în perioada 06 – 09 iunie 2017,  prin referendum, pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017.

“La solicitarea sindicatelor afiliate, având în vedere că acțiunea de colectare a semnăturilor continuă, rezultatele acestui referendum vor fi comunicate în cursul zilei de luni, 12 iunie 2017. Precizăm că, în acest moment, la 21 de sindicate afiliate procentul celor care optează pentru grevă generală este de peste 50%”, se menţionează în comunicatul de presă al FSLI.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de