Polițiștii suceveni au depistat mai multe firme care comercializau articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile de a fi contrafăcute


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerț ilicit și respectarea drepturilor de proprietate intelectuală.

În cadrul acțiunii au fost verificate 51 de societăți comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice, fiind constatate 3 infracţiuni, aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 55.100  lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.500 lei, constând în articole de îmbrăcăminte.

Alte bunuri în valoare de 5.070 lei, constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost ridicate în vederea expertizării.

În cadrul acțiunii polițiștii au depistat un bărbat de 41 de ani, din  municipiul Suceava în timp ce comercializa în incinta târgului  din orașul Vicovu de Sus, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate și protejate în România, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute.

În acest caz au fost ridicate mai multe articole de încălțăminte în valoare de 3.150 lei, în vederea expertizării de către titularii de mărci, bărbatul de 41 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii’’, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de