Un candidat din Dumbrăveni va susţine probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale prin dictare, întrucât are imobilizată mâna în gips


Intră acum și în grupul de

Un candidat de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni va susţine probele scrise la limba română şi matematică din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a din acest an prin dictare, întrucât are imobilizată mâna în gips.

FOTO: adevarul.ro

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, profesoara Gabriela Scutaru, a declarat pentru NewsBucovina că la Comisia Judeţeană de organizare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a a fost primită o solicitare pentru susţinerea probelor scrise în condiţii speciale, care a fost deja aprobată.

Scutaru a spus că un candidat va folosi dictarea pentru redactarea tezelor, într-o sală separată, cu sistem de supraveghere video, şi cu asistenţă.

“Liceul are pregătite condiţiile pentru desfăşurarea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a şi în cazul acestui elev”, a precizat Scutaru.

Inspectorul şcolar general adjunct a menţionat că aceasta este singura cerere înaintată, până în prezent, Comisiei judeţene de organizare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a.

Reamintim că la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a s-au înscris 6181 de elevi din judeţul Suceava din totalul celor 7473 care au încheiat, vineri, cursurile clasei a VIII-a.

În judeţul Suceava sunt 161 de centre de examen pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a şi 4 centre de evaluare a lucrărilor.

Potrivit Calendarului de desfăşurare a Evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2016-2017, proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura în data de 19 iunie, proba scrisă la matematică este prevăzută pentru data de 21 iunie şi proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru 22 iunie.

Pe 26 iunie 2017, până la ora 16,00, este prevăzută afişarea rezultatelor , iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00-20,00.

Rezolvarea contestaţiilor are loc în perioada 27-29 iunie, iar pe 30 iunie 2017 se vor afişa rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de