Taberele şcolare, unităţile de turism, dar şi piscinele şi ştrandurile din judeţul Suceava vor fi verificate pe tot parcursul sezonului estival de inspectorii sanitari


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că pe parcursul sezonului estival inspectorii sanitari suceveni vor verifica taberele şcolare, unităţile de turism, dar şi piscinele publice şi ştrandurile din judeţul Suceava.

Zorescu a spus că DSP Suceava a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava o listă cu taberele şcolare ce vor fi organizate în judeţul Suceava pe parcursul acestei veri, astfel încât să fie supravegheate din punct de vedere igienico-sanitar.

Ea a precizat că în perioada de vară vor fi verificate apele de îmbăiere din piscinele şi ştrandurile publice urmărindu-se condiţiile de funcţionare, tipul de produse biocide utilizate, precum şi modul de dezinfecţie a apei.

Medicul epidemiolog sucevean a subliniat că toate unităţile care deţin piscine şi ştranduri au obligaţia să-şi verifice periodic calitatea apei.

Zorescu a menţionat că inspectorii sanitari vor recolta în cadrul controalelor probe de apă din piscine şi ştranduri pentru a verifica dacă apa de îmbăiere este corespunzătoare din punct de vedere chimic şi bacteriologic.

“Este sezon cald, iar noi ne-am mai confruntat în anii precedenţi cu diverse situaţii epidemiologice mai puţin plăcute şi există riscul să reapară acum, ne referim la conjunctivitele de piscină sau chiar la meningite provocate de diverse enterovirusuri”, a menţionat Zorescu.

Ea a mai spus că verificările sunt efectuate de către cei 20 de inspectori ai Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul instituţiei, conform unui grafic.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de