Un tânăr din Zvoriștea, reținut pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii i-au confiscat țigările, aproape 50.000 de lei și mașina


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au reținut un tânăr din Zvoriștea care circula cu un autoturism în care au fost găsite țigări de contrabandă.

 

Poliția Județeană Suceava a anunțat, duminică, despre faptul că polițiștii suceveni au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Astfel, vineri, în timp ce acționa pe DJ 29A, din localitatea Zvoriştea, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au identificat pe bancheta din spate şi în portbagaj, 4.480 pachete cu ţigări cu timbre fiscale extracomunitare (89.600 bucăţi ţigarete) , suma de 26.900 lei, bani despre care, suspectul a declarat că îi aparţin mamei sale și suma de 3.326 lei, ce-i aparţinea tânărului.

Țigările și sumele de bani, în valoare totală de 49.280 lei au fost ridicate pentru cercetări, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, tânărul de 22 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, precizează Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de