Opt elevi suceveni au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a


Intră acum și în grupul de

Opt elevi suceveni au obţinut în acest an nota 10 la ambele probe scrise ale Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, patru dintre aceştia fiind absolvenţi ai unor şcoli din municipiul Suceava, alţi doi din Gura  Humorului, iar doi din Bosanci şi Fălticeni.

FOTO: adevarul.ro

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, luni, rezultatele obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a care au participat la probele scrise ale Evaluării Naţionale, opt elevi suceveni obţinând media 10.

Astfel, elevii suceveni care au obţinut nota zece la proba scrisă la limba română şi la proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naţionale la clasa a VIII sunt: Emanuel Alexandru Croitor de la Şcoala Gimnazială nr.4, Sînziana Petruţa Mihai de la Şcoala Gimnazială nr.10 Suceava, Bianca Andreea Moldovan şi Petra Elena Sauciniteanu de la Şcoala  Gimnazială nr. 3 Suceava, Dănuţa Elena Gemănar şi Armand Viorel Ilaş de la Şcoala Gimnazială nr.1 Gura Humorului, Gheorghe Găitan de la Şcoala Gimnazială Bosanci şi Lavinia Christiana Vultur de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Suceava.

O elevă a Liceului Tehnologic”Oltea Doamna” Dolhasca, Dana Petruţa Bîrleanu, a obţinut media 9,97, iar alţi trei elevi au obţinut media 9,95, respectiv Valentin Istrate de la Şcoala Gimnazială nr.4 Suceava, Dragoş Ciobanu de la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”Câmpulung Moldovenesc şi Cătălin Sebastian Rotaru de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

De precizat este că, potrivit rezultatelor publicate de MEN, în judeţul Suceava cea mai mică medie la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a a fost 1, medie obţinută de doi candidaţi.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de