Tânăr din Frătăuții Noi, arestat preventiv după ce a bătut un polițist și l-a amenințat cu moartea


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 24 de ani din Frătăuții Noi, Dănuț Gheorghiță Sofroni, a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți pentru ultaj, după ce acesta a bătut un polițist și l-a amenințat cu moartea.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Rădăuți, cercetările au stabilit că sâmbătă în jurul orelor 22,20, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Frătăuţii Vechi, doi agenţi de poliţie au identificat în trafic un moped, al cărui conducător nu purta cască de protecţie, circulând dinspre  DC sector 1 Măneuţi.

Cei doi agenți de poliție l-au urmărit pe mopedist pe DC sector 4 Măneuţi, la aproximativ 100 de metri de intersecţia cu DJ 178 F, și au efectuat semnal de oprire, prin folosirea sistemelor acustice şi luminoase de pe autospeciala de poliţie.

Mopedul a oprit pe partea stângă a drumului public, iar cel care îl conducea, Dănuţ Gheorghiţă Sofroni, a declarat că nu are asupra sa nici documentele personale şi nici cele ale mopedului. Efectuându-se verificări în bazele de date prin dispecerul Poliţiei municipiului Rădăuţi, s-a stabilit că cel care a condus mopedul se numeşte Sofroni Dănuţ Gheorghiţă şi nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

După efectuarea testării a rezultat o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,50 mg/l fapt pentru care i s-a solicitat suspectului să însoţească polițiștii la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În momentul în care lucrătorii de poliţie i-au solicitat acestuia să urce în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice de sânge, suspectul a refuzat şi l-a lovit cu pumnul în faţă în zona maxilarului, partea stângă, pe unul dintre agenții de poliţie, iar apoi l-a amenințat cu moartea atât pe acesta cât și pe celălalt agent de poliție.

Sofroni a fost reținut duminică iar ulterior magistraţii Judecătoriei Rădăuți au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.(N.B.)


Intră acum și în grupul de