Consiliul Județean Suceava a aprobat fonduri pentru Spitalul Județean de Urgență. Se înființează secția de îngrijiri paleative, se cumpără o nouă stație de sterlizare, un mamograf și un osteodensitometru


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința de luni, cu unanimitate, rectificarea bugetului propriu și al Spitalului Județean de Urgență Suceava pentru finanțarea studiului de fezabilitate pentru înființarea și dotarea noii secții de îngrijiri paleative, destinată bolnavilor în stadiu terminal.

În cadrul rectificării bugetare s-a inclus suma de 3,2 milioane de lei obținută de la Ministerul Sănătății pentru achiziționare unei noi stații de sterilizare, dar și cu 500.000 de lei, sumă alocată de Consiliul Local Suceava pentru achiziția unui mamograf și a unui osteodensitometru.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit Ministerului Sănătății pentru suma de 3,2 milioane de lei, dar și primarului Ion Lungu și Consiliului Local Suceava pentru suma alocată pentru achiziția de echipamente medicale.

Prin aceeași rectificare bugetară s-au alocat fonduri pentru extinderea cu o sută de locuri a parcării Spitalului Județean Suceava, Gheorghe Flutur arătând că actualele parcări nu mai fac față cererii tot mai mari.

Mai mult, consilierii județeni au decis să aloce fonduri și pentru achiziția unei centrale termice noi pentru secția Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava.

Președintele CJ Suceava a precizat în conferința de presă de după ședința CJ Suceava, că secția de îngrijiri paleative urmează să fie amenajată la demisolul secției Pneumologie.

El a menționat că aceasta va avea 25 de paturi și va fi adaptată nevoilor speciale ale pacienților.

 


Intră acum și în grupul de