Noi parcări vor fi amenajate în zona Masivului Rarău. Actualele facilități sunt insuficiente numărului tot mai mare de turiști


Intră acum și în grupul de

Noi parcări vor fi amenajate în zona Masivului Rarău în condițiile în care actualele facilități de parcare din zonă nu fac față numărului mare de turiști care vin în această zonă.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că parcările din zona Masivului Rarău nu mai fac față numărului mare de turiști care vin pe Transrarău și că e nevoie de noi parcări.

„Platoul de pe Rarău este atât de neîncăpător pentru că foarte multă lume vrea să viziteze. Am cerut primăriilor să începem amenajarea de parcări”, a spus Flutur.

El a menționat că tronsonul spre Crucea este încă în reparații și că urmează să fie redeschis circulației în cel mai scurt timp posibil.

Masivul Rarău a devenit o atracție pentru foarte mulți turiști după darea în folosință a drumului turistic Transrarău în septembrie 2014.

Acest drum turistic face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Calea de acces spre Rarău are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră.


Intră acum și în grupul de