Lungu: Municipiul Suceava vrea să atragă 32 de milioane de euro pentru proiecte europene. Documentele stategice vor fi aprobate într-o ședință extraordinară a Consiliului Local


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va convoca în data de 13 iulie o ședință extraordinară a Consiliului Local Suceava pentru aprobarea documentelor strategice necesare pentru accesarea de fonduri europene prin POR 2014-2020.

Astfel, urmează să fie adoptate Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care sunt în consultare publică, a spus Lungu care a menționat că luni va discuta cu grupurile de consilieri locali cele două documente strategice.

Ion Lungu a menționat că municipalitatea a primit invitația de a participa la Agenția de Dezvoltare Nord Est la negocierile privind sumele pe obiectivele specifice, dar a anunțat că prezența nu este obligatorie, iar municipiul nu va participa la aceste negocieri considerând că sumele alocate la prima rundă de negocieri sunt corecte.

 Primarul a arătat că se discută alocarea de fonduri pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, respectiv transportul electric, unde suma alocată pentru regiunea nord est este de 181 de milioane de euro, iar solicitările sunt de 186 de milioane de euro.

Lungu a spus că municipiul Suceava a făcut primul solicitarea de alocare de fonduri, de 24,5 de milioane de euro, pentru achiziția de autobuze electrice și nu este dispus să negocieze această sumă.

În ceea ce privește revitalizarea urbană, municipiul Suceava are proiectul de amenajare zonă de agrement Dealul Mănăstirii –Teodoreni unde sunt prevăzute consolidări de versant cu 0,54 milioane de euro.

Primarul a mai spus că un alt proiect al municipiului Suceava, în valoare de 3,25 de milioane de euro este centrul multifuncțional Arta de la Ițcani, iar în domeniul educației, două grădinițe, în Obcine și în Burdujeni-Sat, în valoare de 3,63 de milioane de euro.

„Noi nu participăm la negocieri pentru că ținem la alocările inițiale și avem proiecte pe toate prioritățile”, a spus Lungu.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de