Ion Lungu: Municipiul Suceava nu are teren pentru retrocedări, deficitul fiind de 261,36 de ha. Oamenii nu mai au încredere, speranță și răbdare pentru a primi despăgubiri bănești


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că sucevenii care au de recuperat terenuri în baza legilor proprietății nu le pot obține în municipiu care are un deficit de 261,36 de ha și nici nu mai au încredere, speranță și răbdare pentru a primi despăgubiri financiare.

Lungu a spus într-o conferință de presă că Primăria Suceava are un deficit de 261,36 de hectare în urma inventarierii făcute în baza legii 165/2013.

El a spus că sunt 50 de sentințe civile prin care instanța a recunoscut dreptul de proprietate și a transmis Primăriei Suceava să pună în posesie proprietarii cu 25 de hectare de teren.

„Primăria nu are aceste suprafețe de teren”, a spus Lungu care a menționat că a solicitat prefectului să facă demersuri pentru transferuri de teren de la ADS sau de la Stațiunea de Cercetări Agricole care au suprafețe mari de teren în apropierea orașului Suceava.

„Doamna prefect spunea că ADS are suprafețe disponibile în zona Dornești și am spus că cetățenii care au de primit teren, și știu disperarea lor, la o adică pot lua teren în zona Dornești pe care îl pot valorifica.Oamenii nu mai au răbdare să aștepte despăgubiri, nu mai au încredere în sistemul de despăgubiri. Vin și spun:” Domnule primar, dați jumătate din suprafață în natură și restul dau scris la notar că renunț”. Nu mai au nici răbdare și nici speranță că primesc bani de despăgubiri”, a spus primarul.

El a menționat că situația este destul de delicată, fiind probabil cea mai delicată din județul Suceava.

„S-a înaintat documentația la Guvern, s-a înaintat la ADS. Sper să primim suprafețe de teren și în măsura în care le primim le vom comunica, îi vom chema pe toți cei care au de primit la Primăria Suceava și vom lua decizii în conformitate cu legea”, a spus Ion Lungu.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de