Flutur: În noua grilă de salarizare la CJ și instituțiile subordonate vom stimula performanța. Vor fi și salarii mai mici pentru că nu ne-am născut toți egali


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că în baza noii legi a salarizării unitare va stimula performanța și a recunoscut că vor fi și salarii mai mici pentru cei care nu performează.

 „Foarte interesant este în această lege, că primarii și președinții, au posibilitatea să stabilească salariile ținând cont de salariul minim și de cel maxim care este al vicepreședintelui”, a spus Flutur.

El a anunțat că a stabilit un calendar de consultări cu sindicatele, iar în ceea ce privește angajații din aparatul propriu, care nu are sindicate, vor fi discuții cu trei reprezentanți ai salariaților.

„Va fi o responsabilitate maximă a președintelui sau a primarului cu stabilirea grilei de salarii”, a spus Flutur.

El a recunoscut că vor fi și salarii mai mici.

„Categoric vor fi salarii mai mici. Eu vreau să stimulez performanța. Cei care muncesc, pe care îi chemi de acasă, vezi că au rezultate, se luptă pe un proiect sau pe altul ai posibilitatea să îi dai mai mult”, a spus Flutur.

El a spus că dacă altul „stă după perdea să vadă dacă a plecat șeful” atunci se discută altfel.

„Aici, corect fiind și transparent, poți să îi spui în față: Socotim importanța muncii tale asta și a ta asta. Nu ne-am născut toți egali. Eu sper să am de unde da la cei care performează mai mult și la mulți dintre ei. Vor fi și situații când va fi mai mic. Fondul de salarii e același”, a spus Flutur.

El a arătat că face simulări ca să se încadreze în fondul de salarii și a reamintit că la DGASPC din septembrie nu mai e buget de salarii și că este destul de neliniștit pentru că nu are informații despre o rectificare bugetară pregătită.(N.B.)


Intră acum și în grupul de